British Pound
English
Search
Back to All Blog Posts

Alege casti de protectie performante si poarta-le in mod corespunzator!

Alege casti de protectie performante si poarta-le in mod corespunzator!

Siguranta este cel mai important aspect in toate activitatile industriale, in special in constructii. Pana la urma, lucrul intr-un astfel de mediu nu este tocmai sigur si presupune masuri de precautie deosebite. Astfel, cu cat echipamentele de protectie pe care le folosesc lucratorii sunt mai performante, cu atat scade riscul accidentelor si ranirilor la locul de munca. 

Capul este una dintre cele mai importante (si cele mai expuse) zone ale corpului, asa incat trebuie protejat foarte bine in mediile de lucru cu risc de accidentare. Purtarea unei casti de protectie nu este, insa, suficienta pentru a-ti proteja zona capului, ci este doar “prima linie de aparare”. Astfel, pentru a te proteja corespunzator, castile de protectie trebuie alese si purtate corect. 

Majoritatea accidentarilor in zona capului pot fi evitate atunci cand sunt alese, folosite si mentinute cele mai bune metode de protectie. Astfel, oricine a pasit pe un santier poate spune ca unii lucratori ignora masurile de protejare a capului, evitand sa poarte casti de protectie sau evitand asigurarea corespunzatoare a acestora. Motivele pot fi multe, de la disconfort sau masura gresita a echipamentelor de protectie pana la lipsa de informare cu privire la importanta purtarii castilor de protectie. Iata, asadar, cateva motive care ar trebui sa te convinga sa porti casca de protectie atunci cand mediul de lucru in care activezi este unul periculos: 

Protectie impotriva accidentarilor la nivelul capului 
Castile de protectie sunt proiectate special pentru a proteja capul de obiecte care cad si pentru a proteja ochii si gatul de impacturi laterale, lovituri, zgarieturi sau expunere la surse deschise de electricitate. Purtarea unei casti de protectie este o masura necesara si obligatorie ce ar trebui urmata de catre toti angajatii din domenii cu risc, precum si o masura ce ar trebui impusa de catre toti angajatorii din aceste domenii de activitate. Daca majoritatea persoanelor se pot reface dupa accidente la nivelul membrelor, o rana la cap poate pune in pericol nu doar sanatatea, ci si viata persoanei in cauza. 

Protectie industriala 
In mediile de lucru industriale, riscurile de accidentare la nivelul capului sunt atat de mari, incat castile de protectie folosite trebuie sa fie special proiectate si fabricate din materiale performante pentru a putea oferi protectia necesara. Astfel, in constructii sau in cadrul exploatarilor miniere, castile puse la dispozitia lucratorilor trebuie sa aiba o calota rezistenta si o suspensie care sa poata amortiza socurile directe sau laterale. Mai mult decat atat, aceste casti de protectie trebuie sa poata absorbi energia oricarui impact si sa poata reduce fortele transmise catre capul utilizatorului. 

Mai multe variante de culori pentru o identificare facila 
De cele mai multe ori, castile de protectie vin in diverse variante de culori ce pot semnifica diferitele roluri ale purtatorilor in cadrul santierelor. Aceste coduri de culori sunt la alegerea companiei sau a responsabilului de santier. In plus, culorile diferite pot fi folosite pentru identificarea fiecarei echipe (muncitori, ingineri, instalatori, electricieni) sau fiecarei firme subcontractate pentru respectivul proiect. Marcajele autoadezive sau de oricare alt tip sunt, de asemenea, solutii la care apeleaza responsabilii de santier pentru a identifica rapid personalul si pentru a putea transmite eficient mesajele importante. 

Cele mai frecvente accidente la nivelul capului se produc din cauza obiectelor care cad sau sunt de forma impactului cu obiecte tari sau ascutite. Aceste situatii au repercusiuni grave la nivelul pielii capului si fetei, la nivelul craniului, al creierului, gatului sau chiar coloanei vertebrale. Tocmai de aceea, purtarea in mod corespunzator a castii de protectie este vitala!

Comments
Write a Comment Close Comment Form