Cand ne gandim la anumite profesii, ne imaginam automat si uniformele sau echipamentele in care personalul isi desfasoara activitatea. Avand aceste imagini in minte, poate parea chiar ciudat ca unele persoane din respectivele domenii sa nu dispuna de aceste "elemente de recunoastere" profesionala. Uniforma unui bucatar este printre cele mai recunoscute la nivel mondial, insa multe persoane nu cunosc elementele care intregesc acest costum. Iata care este semnificatia fiecarei componente a acestor echipamente de protectie:
Halatul de bucatar - este printre cele mai importante " piese" ale acestui ansamblu. Fiind de regula alb, pentru a simboliza curatenia si igiena, este in acelasi timp si destul de gros, pentru a-l proteja pe angajat de caldura din bucatarie. De asemenea, il protejeaza si de picaturile de ulei sau de grasime care pot sari in timpul gatitului. Cele mai multe astfel de costume au doua randuri de nasturi sau prinzatori, care permit inchiderea halatului fie pe partea stanga, fie pe cea dreapta. Aceasta proprietate ii ajuta pe bucatari sa ascunda unele pete care pot aparea in timpul turei de serviciu.
Exista halate de bucatari cu maneci lungi, dar si cu maneci scurte, potrivite mai degraba in bucatariile de vara, sau atunci cand este foarte cald. Cu toate acestea, manecile scurte nu te vor priva de stropii de ulei incins, acest aspect al uniformei de bucatar ramanand mai degraba o preferinta personala.
Pantalonii de bucatar - In trecut, acestia erau in carouri albe si negre, ca o tabla de sah, pentru a ascunde diverse pete care apareau inevitabil in bucatarie. In prezent, acestia au mai multe culori, cu toate ca sunt mai inchisi ca nuanta. De asemenea, sunt relativ largi, pentru a-i permite bucatarului un confort ridicat in timpul orelor de lucru petrecute in caldura bucatariei. In acelasi timp, au si vipusca, pentru un plus de prestanta in contactul cu clientii restaurantului.
Sortul de bucatar - Unii bucatari prefera extra-protectia oferita de prezenta unui sort deasupra pantalonilor. In plus, acesta este dotat cu buzunare si gaici, care pot adaposti ustensilele necesare acestei meserii.
Boneta de bucatar - Fiind cel mai usor de identificat element din tot echipamentul de bucatar, acesta are multiple roluri: de a proteja capul bucatarului, de a impiedica firele de par sa scape in bucatarie, dar si de a indica rangul bucatarului, care este direct proportional cu inaltimea bonetei.
Exista atat echipamente de protectie in bucatarie pentru barbati, cat si pentru dame, cu un design feminin, avand halate cambrate, care confera un plus de eleganta. De altfel, acest factor este unul foarte important, mai ales cand bucataria este deschisa, iar personalul este vizibil pentru clientii restaurantului.
Prin urmare, este important sa iei in calcul si aspectul acestor echipamente de protectie. Exista multe optiuni de personalizare, iar ProtectKronos iti poate pune la dispozitie atat serigrafia, cat si termotransferul sau broderie, de departe cea mai eficienta si mai aspectuoasa metoda. In privinta culorilor, daca in urma cu cateva decenii nu existau decat halate albe, in prezent exista si multe variante in culori intunecate. Acestea se bucura de multiple avantaje, precum o durata de viata mai indelungata. De exmplu, culoarea alba se pateaza mult mai usor cu ulei si sosuri, necesitand schimbarea cu totul a uniformei.
Pentru mai multe informatii sau exemple, nu ezita sa ne contactezi, fie la numarul de telefon 0721 111 004, fie direct pe site, iar specialistii nostri iti vor sta la dispozitie cu placere pentru orice neclarificari! Alege calitatea ProtectKronos pentru restaurantul tau si vei fi foarte multumit!