British Pound
English
Search
Back to All Blog Posts

Cum alegi sortul potrivit activitatii pe care o desfasori?

Atunci cand te gandesti la folosirea unui sort, probabil ca ai activitati culinare in minte, insa sorturile isi dovedesc utilitatea in multe activitati industriale. Imagineaza-ti doar scopul acestui echipament de protectie: sortul trebuie sa iti protejeze hainele de pete. Desi pare un accesoriu ieftin care are un rol simplu, in functie de activitatea pe care o desfasori, sortul te poate feri de accidente de lucru. 

Sunt foarte multe tipuri si modele, iar materialele, culorile si stilurile diverse pot face ca alegerea sortului potrivit sa fie una dificila. Trebuie sa iei in considerare, in primul rand, activitatea pe care o vei desfasura, astfel incat un sort iti poate oferi prea multa sau prea putina protectie. Pentru a oferi un exemplu, un sort conceput pentru activitati culinare nu va putea asigura protectia necesara intr-un laborator de chimie. Iata, astfel, cateva intrebari care te vor ajuta sa gasesti exact echipamentul potrivit: 

Care este activitatea pe care o desfasori? 
Daca lucrezi intr-un restaurant, vei avea nevoie de un sort cu functionalitate corespunzatoare si aspect profesional. Acest tip de sort este conceput diferit fata de cele folosite de pictori, sudori sau tamplari. Astfel, intelegerea scopului acestui echipament te va indrepta catre alegerea sortului potrivit. 

Ai nevoie de un sort pentru a-ti proteja imbracamintea? 
Probabil pare a fi o intrebare inoportuna, insa nu toate sorturile sunt facute pentru a-ti proteja hainele. Daca faci parte din echipa de organizare a unui festival, de exemplu, vei avea nevoie de un sort care sa te ajute sa incasezi banii, jetoanele sau biletele, asa incat un sort de la gat pana la pamant te-ar incomoda in mod cert. In activitati precum gradinaritul, de exemplu, un sort pana in pamant te va incomoda atunci cand te apleci, asa incat vei avea nevoie de un echipament cu buzunare care sa ofere protectie in partea de sus a corpului. 

Vei folosi obiecte ascutite? 
In cazul in care lucrezi in bucataria unui restaurant, cutitele si obiectele taioase pe care le folosesti vor putea perfora cu usurinta materialul subtire al unui sort de bucatarie pentru uz casnic, motiv pentru care vei avea nevoie de un sort profesional. De asemenea, tamplarul poate deteriora un sort obisnuit chiar de la primele utilizari. In astfel de cazuri, vei dori ca sortul pe care il porti sa te poata proteja de micile accidente si, in acelasi timp, sa nu necesite schimbare la fiecare cateva zile. 

Vrei ceva usor de curatat? 
Probabil ca nu este nevoie sa speli sortul la fiecare utilizare, insa ai nevoie de ceva care sa fie rezistent la pete. Sorturile de bucatar sunt fabricate special pentru a rezista petelor de grasime, vin sau ulei, astfel incat o simpla spalare va elimina toate aceste pete. Un sort destinat activitatilor de laborator in prezenta substantelor chimice va fi acoperit cu straturi speciale de protectie, astfel incat arsurile chimice si alte pericole sa fie evitate. Acest tip de sorturi, insa, nu vor putea fi curatate la masina de spalat. 

Ai o statie de lucru sau va trebui sa te deplasezi pe durata activitatilor? 
Daca vei ramane in acelasi loc, probabil buzunarele nu vor fi necesare, in special daca nu ai nevoie de foarte multe instrumente pentru a-ti desfasura activitatea. In cazul in care trebuie sa strabati frecvent bucataria dintr-un capat in altul sau daca trebuie sa repari tot felul de lucruri in diferite zone, un sort cu buzunare va eficientiza foarte mult activitatea. 

Lucrezi cu temperaturi ridicate? 
Bucatariile si laboratoarele de chimie te pot expune la temperaturi ridicate, motiv pentru care vei avea nevoie de un sort care poate reflecta sau respinge caldura. Pastrarea unei temperaturi corporale optime este o necesitate in orice mediu de lucru si orice activitate. 

Cat de important este aspectul? 
Stilul este un factor decisiv in majoritatea alegerilor vestimentare pe care le facem, insa trebuie sa ai in vedere faptul ca un sort trebuie, in primul rand, sa iti protejeze corespunzator hainele. Exista si modele de sorturi cu design deosebit, insa acestea ar putea avea in compozitie materiale care sa ofere confort la atingere, nu protectia necesara. Astfel, desi poti include esteticul in aceasta ecuatie, nu lasa ca aspectul sa fie factorul decisiv in alegerea sortului! Pentru a descoperi cateva modele de cea mai buna calitate, viziteaza categoria noastra de sorturi!

Comments
Write a Comment Close Comment Form