British Pound
English
Search
Back to All Blog Posts

Lucrezi intr-o institutie sanitara? Iata ce spune legea cu privire la utilizarea halatelor medicale!

In ziua de astazi, halatele medicale nu se mai utilizeaza doar pentru buna practica, ci pentru ca sunt si obligatorii in temeiul Directivei 89/656/CEE a Consiliului din 30 noiembrie 1989 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca si a regulamentelor de organizare a fiecarei institutii.

Conform legii, personalul are obligatia de a purta halate medicale impermeabile, pentru protectia acestuia, atunci cand exista posibilitatea ca imbracamintea sa se ude. De asemenea, obiectele vestimentare specifice activitatii se poarta pentru protejarea pielii impotriva contactului cu materialul infectios.

Halatele medicale au un dublu rol, atat din punct de vedere functional, pentru protectia impotriva contaminarii cu agenti patogeni, cat si estetic, conferind prestanta cadrelor medicale.

Este recomandat sa acorzi o atentie deosebita la calitatea acestor halate medicale si la provenienta acestora, pentru a te asigura ca indeplinesc standardele necesar de calitate. De exemplu, este important sa verifici daca manecile halatului sunt indeajuns de lungi, astfel incat pielea mainilor celui care il poarta sa nu fie expusa.

Halatele medicale sunt adesea personalizate in situatia in care exista in institutie zone specifice de lucru alocate pentru o anumita zona de activitate, precum sectiile de operatii sau alte zone operationale. Aceasta optiune este adesea utilizata de clinici, unde personalul imbraca halate medicale cu sigla si culoarea specifica, precum si numele medicului brodat in material.

De cele mai multe ori, institutia sanitara asigura pentru angajati costume de protectie precum halate medicale, iar lucratorii sunt obligati sa le poarte. In piata autohtona de echipamente de protectie destinate uzului in institutiile medicale, exista modele standard care pot fi personalizate la comanda.

Daca reprezinti o institutie sanitara care are nevoie de costume medicale de inalta calitate, atunci este bine sa stii ca vizitand website-ul Kronos.ro, vei putea beneficia de promotiile oferite de o companie romaneasca producatoare si furnizoare de haine de lucru, de inalta calitate, certificate la nivelul de standard European si International de catre Rocert.

Iata trei aspecte pe care ar fi bine sa le iei in considerare inainte de achizitionarea unor halate medicale:

Insista pe calitate. Nu alege optiunea halatelor medicale comercializate la duzina la preturi aparent decente. Dupa cateva spalari, materialul va incepe sa lase scame, iar culorile isi vor pierde din stralucire. Investitia in halate medicale de calitate reprezinta o buna investitie, care se va observa in timp prin utilizarea acestora zilnica. 

Asigura-te ca materialul este confortabil. Halatele medicale sunt produse dintr-o gama larga de materiale si compozitii, precum poliesterul, bumbacul sau ambele, intr-o proportie de 20-80%. Nu trebuie sa uiti ca acestea vor fi purtate pentru multe ore, iar materialul trebuie sa fie moale, confortabil si sa ajute pielea sa respire.

Buzunarele sunt utile! Unele posturi ocupate de medici sau asistenti in profesia lor sunt mai solicitante decat altele. Din acest motiv, cand achizitionezi halate medicale, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate instrumentele necesare. De la pansamente cu alcool, la foarfece sau stetoscop, ar trebui sa ai un buzunar dedicat fiecarui obiect. Asadar, orienteaza-te catre halate medicale cu mai multe buzunare sau solicita personalizarea acestora producatorului.

Comments
Write a Comment Close Comment Form