British Pound
English
Search

Shipping & returns

Daca nu sunteti multumit de produsele achizitionate  de la www.kronos.ro si vreti sa renuntati la cumparare si implicit sa primiti banii inapoi, puteti aplica pentru procedura de retur a produselor in maxim 14 zile lucratoare, conform dispozitiilor Ordonantei de Guvern nr.130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.
Termenul de 14 zile lucratoare prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:

pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;
- si pentru servicii, din ziua incheierii contractului;

Prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
Dreptul de retur in 14 zile lucratoare se adreseaza doar clientilor care au achizitionat produse online de pe site-ul www.kronos.ro
Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.
Conform Ordonantei nr. 130/2000 consumatorul este raspunzator de achitarea cheltuielilor aferente returnarii produselor catre comerciant.
Dreptul de renuntarea la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.Potrivit aceleași OUG, ART. 16 Exceptări de la dreptul de retragere, produsele configurate, personalizate la solicitarea utilizatorului/ clientului nu se supun returului.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 in ceea ce privește contractele la distanță și contractele in afara spațiilor comerciale următoarele:
-furnizarea de produse confecționate dupa specificațiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar
Conform dispozitiilor Ordonantei nr. 130/2000, consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile (consumatorul si comerciantul) au convenit altfel:
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.kronos.ro